• Informacje na temat:

    sprawdzony na ciasto z dzemem

Artykuły na temat: sprawdzony na ciasto z dzemem
  • Lukier pomarańczowy

    Sprawdzi się idealnie jako dodatek do wszelkich deserów: ciast, muffinów, tortów.

  • Ciasta spod ciemnej gwiazdy

    ...drewnianą łyżką. Ciasto przełóż do wcześniej przygotowanej tortownicy i piecz 40-45 minut w temp. 175° C. Po upieczeniu biszkopt pozostaw w formie, aby ostygł. 2. Przygotuj masę do przełożenia biszkoptu(...) mikserem na średnich obrotach. Gdy będzie już gładkie i pozbawione grudek, przełóż je do okrągłej formy, najlepiej z kominkiem. 3. Ciasto wstaw do nagrzanego do temperatury 170° C piekarnika i piecz około...

  • Zimowy placek z powidłami

    .... Następnie zagniatamy gładkie ciasto i wstawiamy do lodówki na 30 minut.  2. Odcinamy 2/3 ciasta i wylepiamy nim formę do tarty. Jabłko ścieramy, mieszamy z dżemem, miodem, nutellą, cynamonem i bakaliami. Wykładamy na ciasto. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy i kroimy w paski, z których robimy kratkę na wierzchu placka. Pieczemy w 180°C ok. 40 minut. Zobacz także:

  • Do przygotowanego według przepisu wyżej ciasta nie dodawaj dżemu ani owoców. Możesz zastąpić je innymi dodatkami, uzyskując za każdym razem całkiem inny...

  • Słodkie ciasteczka

    Sprawdzony przepis na soczyste kruche ciasteczka z marchewką .

  • Bożonarodzeniowe słodkości krok po kroku

    ...ciasta Jak przygotować ciasto? Na stolnicę wysyp mąkę i cukier. Dodaj zimną margarynę, pokrojoną na kawałki. W kopczyku z mąki i cukru zrób dłonią małe wgłębienie, wlej do niego jajka i miód. Dodaj pozostałe składniki. Ciasto wyrób, zagniatając je do wewnątrz. Gotowe ciasto powinno mieć jednolitą konsystencję i nie kleić się do rąk. Kulkę z ciasta włóż do lodówki na około pół godziny...

  • Tort z białej czekolady

    ...czystej, suchej miski, przykryć folią spożywczą i odstawić na noc do lodówki. Na ciasto: Jajka rozdzielić. Białka ubić z trzema łyżkami zimnej wody, dodając cukier i cukier waniliowy. Kolejno dodawać żółtka. Mąkę zmieszać ze skrobią i proszkiem do pieczenia, wmieszać do ciasta. Okrągłą formę (26 cm O) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto wyrównać. Piec w piekarniku rozgrzanym do 175 st...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...w Karyntii pieczona kaczka. Nieodłącznym elementem wigilijnego menu w tym kraju jest także robione z mleka, mąki, miodu, masła oraz soli ciasto, jak również podawane na gorąco kasztany, korzenne wino(...), jaj, gęstej kwaśnej śmietany,  mleka i cukru. Ułożone warstwami "ciasto" zapiekamy. Dla smakoszy najmłodszych coś do schrupania, czyli korzenne pierniczki z lukrem wypiekane z  mąki, miodu, masła...

  • Naleśnikowe inspiracje

    ...spirytusu. Przygotowanie: Mąkę przesiej do miski, dodaj szczyptę soli. Wbij jajka. Powoli dolewaj mleko, miksując ciasto na gładką masę. Odstaw na 30 minut. Przed smażeniem ciasto ponownie wymieszaj. Na(...). Przygotowanie: Warzywa oczyść i drobno pokrój. Listki tymianku oderwij od gałązek i drobno je posiekaj. Mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli, jajka, mleko i połowę tymianku zmiksuj na gładkie ciasto...

  • Spiżarnia pełna smakowitości

    Latem sady, pola czy ogródki warzywne obfitują w różnorodne owoce i warzywa. Warto skorzystać z polskiej tradycji i zacząć przygotowywać zapasy na zimę w postaci dżemów, konfitur, przecierów czy warzyw w marynacie, aby w długie, chłodne wieczory móc się nimi rozkoszować. Wielu z nas przyrządzanie przetworów kojarzy się z czasochłonnym i skomplikowanym zajęciem, ale dzięki akcesoriom Fiskars z linii Functional Form w łatwy i szybki sposób przygotujemy pyszne domowe przetwory, a nasza spiżarnia...

Przepisy na temat: sprawdzony na ciasto z dzemem
  • Smak późnego lata

    Choć zbliża się ono ku końcowi – jego smak może towarzyszyć nam przez cały rok. Lato, bo to o nim mowa, pełne jest ulotnych, owocowych chwil. Można raczyć się ich smakiem w okresie letnim jak i zachować go – w postaci np. dżemów – na zimowe dni. Smak późnego lata to także szereg zalet dla ciała. Jakie owoce i dlaczego powinny zagościć w tym okresie w kuchni?

  • Jak kreatywnie wykorzystać resztki jedzenia?

    ...kryzysu jest tym bardziej zatrważające.  Aby zapobiec wyrzucaniu jedzenia, warto zapoznać się ze sprawdzonymi sposobami na to, jak wykorzystać pozostałości przyrządzanych na co dzień posiłków. Dzięki temu(...) jajko lub w wersji wegańskiej dodajemy dojrzałego banana i mieszamy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Nakładamy je łyżką na rozgrzaną olejem patelnię i smażymy na niewielkim ogniu do...

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    ...wstawiamy następnie do piekarnika rozgrzanego do 200-220 stopni Celsjusza i zapiekamy ok. 10-12 min. Aby ciasto przesadnie nie wyrosło i trzymało ładny kształt, możemy na nie wysypać np. suchy, łuskany groch. Gdy ciasto wstawimy do piekarnika, boczek wędzony kroimy w drobną kostkę, a następnie podsmażamy na patelni aż się zarumieni. Przygotowujemy farsz. Mieszamy dokładnie w misce 3 całe jaja, starty...

  • Masz dość chleba i bułek? Oto trzy pyszne zamienniki pieczywa!

    ...z deserami - eklerami oblanymi ciemną czekoladą czy karpatką z budyniowym kremem. Tymczasem jest to ciasto uniwersalne - nie jest ani słodkie, ani słone, dlatego w zależności od rodzaju farszu...

  • Sposób na bakaliowego pączka

    ...prześcigali się w wymyślaniu receptur na najlepsze ciasto oraz doskonałe nadzienie. Podobno, najsmaczniejsze pączki, warszawscy cukiernicy dostarczali w czasie karnawału na słynne obiady czwartkowe(...) podkreślić ich smak, gotowe pączki lukrowano i posypywano bakaliami. Dziś najczęściej kupujemy pączki w sprawdzonych cukierniach, ale w ten szczególny dzień w roku, warto pokusić się o przygotowanie domowych...

  • Co warto mrozić, suszyć i wekować wiosną? Truskawki!

    Truskawki okazują się być niekwestionowanym zwycięzcą, jeśli chodzi o zamykanie wiosny w słoiku. Jednak nie tylko wekowanie, bo owoce te można też suszyć i mrozić. Co ciekawe, Malwina Bareła radzi, aby truskawki mrozić na dwa sposoby...

  • 5 pomysłów na szybkie śniadania dla dzieci

    ...małych i dużych danie, które śmiało można podać na śniadanie. Najlepiej smakują świeżo przygotowane, ale gdy rano mamy je tylko usmażyć, bo gotowe ciasto czeka w lodówce, nie jest to bardzo czasochłonne...

  • Kuchnia francuska

    Powszechnie wiadomo, że Francuzi są dumni ze swojej kuchni, może nawet za bardzo, gdyż uważają ją za najlepszą na świecie. Jadają oczywiście żaby, ślimaki, ostrygi, foie gras i różne zaskakujące dziwactwa. Ale nie tylko one stanowią o bogactwie francuskiego stołu, podobnie jak francuski chleb nie sprowadza się wyłącznie do bagietek.