• Informacje na temat:

    tarta toffi

Artykuły na temat: tarta toffi
  • Składniki biszkoptu: 3/4 szklanki cukru, 4 jajka, cukier waniliowy, szklanka mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Krem I: 2,5 szklanki mleka , pół szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 4 żółtka, pół kostki margaryny. Krem II: pół litra kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 3 fiksy do śmietany. Ponadto: masa krówkowa lub toffi, słodkie krakersy oraz herbatniki, posypka czekoladowa.

  • Jemy polskie jabłka!

    ...koniec dodać Calvados. Jabłka posypać cukrem pudrem, podawać z zabaione.   "Filiżankowe" ciasto jabłkowe na maślance (Filiżanka=250 ml) 14 cukierków toffi 250 g masła Szczypta soli...

Przepisy na temat: tarta toffi
  • Ciasta kruche

    ...pokruszonym ciastem. Piecz 30 minut. Tarta z toffi i orzechami Sposób przygotowania 1. Mąki i cukier wymieszaj. Dodaj posiekane masło, żółtka i aromat migdałowy. Zagnieć. Jeśli ciasto jest zbyt...

  • Ciasta z brytyjskiej cukierni

    ...gałki muszkatołowej, - 6 łyżek soku pomarańczowego, - cukier puder, - tłuszcz i bułka tarta do formy Przygotowanie: Owoce posiekać. Masło utrzeć z solą i cukrem, dodać jajko i żółtka. Mąkę(...) w formie na 210 minut następnie wybić, całkowicie ostudzić. Przed podaniem pokroić i oprószyć cukrem pudrem. Czas przygotowania: 90 minut Jedna porcja zawiera: 750 kJ/179 kcal Shortbread z toffi...

Dyskusje na temat: tarta toffi
  • -

    -

    To takie ciasto o konsystencji toffi. 200 gr tabliczka gorzkiej czekolady, 200gr masla, 4 jajka, pol szklanki cukru i szklanka czubata maki (przesianej przez sitko, koniecznie!), lyzeczka plaska proszku do pieczenia. Torownice wysmaruj maslem i posyp bulka tarta. Piecyk wlacz na 225 stopni. Rozpusc tabliczke czekolady i maslo w rondelku na slabym ogniu, zeby sie nie przypalilo. Mieszaj czesto

  • -

    -

    To takie ciasto o konsystencji toffi. 200 gr tabliczka gorzkiej czekolady, 200gr masla, 4 jajka, pol szklanki cukru i szklanka czubata maki (przesianej przez sitko, koniecznie!), lyzeczka plaska proszku do pieczenia. Torownice wysmaruj maslem i posyp bulka tarta. Piecyk wlacz na 225 stopni. Rozpusc tabliczke czekolady i maslo w rondelku na slabym ogniu, zeby sie nie przypalilo. Mieszaj czesto